Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 6
  • Online ever: 233
  • (26 June 2007, 07:28)
Users Online
Users: 0
Guests: 4
Total: 4

Pages: 1 ... 120 121 [122] 123
<input width="300" type="image" height="167" align="right" longdesc="undefined" src="http://www.nvidia.com/docs/IO/48076/GeForce_8800m_GTX.jpg" /><br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Plăcile video GeForce 8800M GTX şi GeForce 8800M GTS de la <a href="http://www.nvidia.com/object/io_1195471131866.html" target="_blank">NVIDIA</a> scot deocamdată cele mai mari scoruri &icirc;n benchmark-uri, fiind cele mai potrivite pentru jocurile de ultimă generaţie apărute cum ar fi Crysis, Unreal Tournament 3 sau Call of Duty 4.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Fiind capabile de performanţe ridicate at&acirc;t sub DirectX9 dar şi pe DirectX10, acest GPU duce mai departe renumele seriei 8 de plăci grafice. Dotarea cu tehnologia PureVideo&reg; HD va oferi calitate superioară pentru vizionarea de filme HD DVD sau Blu-ray. Mai mult, PowerMizer&reg; va oferi un raport mai bun &icirc;ntre performanţă si durata de viaţă a bateriei.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Mark Rein, vicepreşedintele Epic Games - creatorul jocului Unreal Tournament 3 dar şi a motorului Unreal Engine 3, a precizat că această nouă generaţie de acceleratoare grafice este capabilă să ruleze Unreal Tournament 3 cu o rezoluţie de 1920x1200 av&acirc;nd toate detaliile la maxim.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Frank Azor, vice-preşedinte executiv la Alienware, a anunţat că următoare generaţie de laptopuri, Area-51 m17x şi Area-51 m15x, care vor fi lansate la &icirc;nceputul anului viitor vor fi dotate cu plăci grafice GeForce 8800M GTX.

1 Comment
<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; T&acirc;nărul de origine neo-zeelandeză este bănuit a fi liderul unei grupări de crackeri care a infiltrat peste 1 milion de computere din &icirc;ntreaga lume. După ce reuşeau să le acceseze le conectau intr-o reţea de <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Botnet" target="_blank">botnet</a> cu ajutorul căreia sustrăgeau date confidenţiale pentru conturi bancare sau cărţi de credit sau provocau prăbuşirea unor servere comerciale. Pagubele au fost estimate de către FBI la peste 20 milioane $, potrivit <a href="http://www.guardian.co.uk/international/story/0,,2219706,00.html?gusrc=rss&amp;feed=12" target="_blank">Guardian</a>. Din motive de procedură nu a fost dezvăluită identitatea t&acirc;nărului, dar se pare că acesta era cunoscut online ca &quot;Akill&quot;.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Autorităţile americane susţin că acesta &icirc;mpreună cu Ryan Goldstein, un t&acirc;năr de 21 de ani, au contribuit la prăbuşirea unui server aparţin&acirc;nd Universităţii din Pennsylvania &icirc;n februarie anul trecut. &Icirc;n mod normal acel server primea aproximativ 450 de cereri de download pe zi, dar pe parcursul a 4 zile au fost &icirc;nregistrate peste 70.000 de cereri, acestea provenind de pe contul unui student al Universităţii care fusese spart. Legătura dintre Goldstein, care folosea online numele &quot;Digerati&quot;, şi t&acirc;nărul din Noua Zeelandă a fost descoperită de FBI. <br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Ryan Goldstein a negat acuzaţiile aduse şi va fi judecat &icirc;n luna martie.

0 Comments
<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Google <a target="_blank" href="http://www.google.com/intl/en/press/annc/20071128_maps_mobile_my_location.html">a anunţat</a> lansarea versiunii 2.0 a Google Maps pentru telefoane mobile. Această aplicaţie foloseşte tehnologia &quot;My Location&quot; &icirc;ntr-o versiune beta, care detectează locaţia telefonului după antenele de semnal &icirc;n raza cărora se află, sau după semnalul gps pentru telefoanele care deţin această tehnologie. Localizarea pare destul de exactă, mai puţin &icirc;n zonele unde semnalul a două antene se suprapune, situaţie &icirc;n care localizarea nu este deloc cea reală şi poate diferi chiar cu c&acirc;teva sute de metri.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Această aplicaţie o puteţi descărca de pe adresa <a target="_blank" href="http://www.google.com/gmm">www.google.com/gmm</a> <br /> <br /> Pentru a &icirc;nţelege mai bine modul de funcţionare urmăriţi filmuleţul de mai jos.<br /> <object width="325" height="255"> <param value="http://www.youtube.com/v/v6gqipmbcok&amp;rel=1" name="movie" /> <param value="transparent" name="wmode" /><embed width="425" height="355" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube.com/v/v6gqipmbcok&amp;rel=1"></embed></object>

1 Comment
<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Site-ul Amazon vinde de ceva timp, printre altele, cărţi electronice. De acum cărţile electronice pot fi citite şi cu ajutorul lui <a href="http://www.amazon.com/">Kindle</a>, un dispozitiv cu<input width="300" type="image" height="133" align="right" longdesc="undefined" src="http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/digital/fiona/dp/product-descr-book._V4948744_.jpg" /> ecran monocrom de 6 inchi, rezoluţie de 800x600 şi o intensitate a display-ului reglabilă &icirc;n 4 trepte. Dispune de o memorie internă de 256Mb &icirc;n care poate memora aproximativ 200 de cărţi, o mufă mini-USB, o mufa jack pentru căşti si un cititor de carduri SD. Amazon a deschis şi un magazin on-line cu cărţi pentru Kindle, unde vizitatorii pot alege dintre 90.000 de titluri care vor fi comercializate la preţul de 9.99$ bucata. Pe l&acirc;ngă cărţi, Kindle mai poate citi şi ziare, reviste sau blog-uri cu ajutorul tehnologiei EV-DO &icirc;ncorporate.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Ecranul dispozitivului utilizează tehnologia <span style="font-style: italic;">electronic paper</span>, cu ajutorul căreia afişează o imagine asemănătoare h&acirc;rtiei imprimate. Faptul că ecranul nu e iluminat &icirc;l face lizibil chiar si pe lumină puternică. <br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Kindle are autonomie de aproximativ <a href="http://www.gadgetmania.ro/diverse/amazon-kindle-gigantul-online-ataca-regatul-cartilor-de-hartie/">30</a> de ore pentru citit iar &icirc;ncărcarea durează aproximativ 2 ore. La un preţ de v&acirc;nzare de 399$ probabil că &icirc;i va fi destul de dificil să se impună, momentan este comercializat doar &icirc;n SUA.

2 Comments
<img width="210" height="158" align="right" src="/tp-images/Image/windows server2008_2.jpg" alt="" /><br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Sistemul de operare cu numele de cod Longhorn Server va fi disponibil din februarie anul următor, deşi Microsoft promite că &icirc;l va finaliza de anul acesta. Odată cu Windows Server vor fi lansate şi Visual Studio 2008&nbsp; dar şi Microsoft SQL Server 2008.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Windows Server 2008 va fi disponibil pentru platforme pe 32 şi respectiv 64 biţi. Numai o parte din versiuni vor include tehnologia de virtualizare Viridian - redenumită Hyper-V. Microsoft va pune in vanzare si o solutie stand-alone de virtualizare, ce nu va necesita rularea pe un server cu Windows 2008, denumita pe Hyper-V Server care costa 28$. Preţul licenţei pentru versiunea Windows Server 2008 Standard este de 999 $, Windows Server 2008 Enterprise va costa 3999 $ iar Windows Web Server 2008 va costa 469 $.<br /> Mai multe detalii despre versiunile disponibile pot fi găsite pe pagina <a target="_blank" href="http://www.microsoft.com/windowsserver2008/editions/overview.mspx">Microsoft</a>. Tot de pe site-ul Microsoft puteţi downloada <a target="_blank" href="http://www.microsoft.com/windowsserver2008/audsel.mspx">o versiune trial de 30 de zile</a>.

0 Comments
<input width="200" type="image" height="150" align="right" src="http://alexseo.com/wp-content/uploads/2007/06/beryl.png" longdesc="undefined" /><br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Varianta Ubuntu optimizată pentru aplicaţii ce folosesc intens virtualizarea a fost lansată sub denumirea Ubuntu JeOS 7.10. JeOS este abrevierea de la <span style="font-style: italic;">Just Enough Operating System</span>, pronunţată <span style="font-style: italic;">juice</span>. <br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Dezvoltatorii de aplicaţii bazate pe virtualizare au astfel la &icirc;ndem&icirc;nă un sistem optimizat pentru astfel de funcţii. Virtualizarea permite aplicaţiilor de nivel &icirc;nalt sau sistemelor de operare să poată fi rulate, pornite, salvate si oprite sau chiar mutate de pe un calculator pe altul foarte simplu. Pot fi controlate foarte uşor resursele alocate şi modul de folosire a acestora de către maşina virtuală.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Kitul de instalare poate fi descărcat de site-ul <a target="_blank" href="http://cdimage.ubuntu.com/jeos/releases/gutsy/release/">Ubuntu</a>, varianta pe 32 de biţi e singura disponibilă.

0 Comments
<input width="300" type="image" height="192" align="right" src="http://i.dell.com/images/global/products/xpsdt/xpsdt_highlights/xpsdt_one_overview1.jpg" longdesc="undefined" /><br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; După ce a aşteptat o perioadă pentru a urmări evoluţia pieţei, sau cel puţin aşa susţin unii analişti, Dell a scos la v&acirc;nzare versiunea proprie a celebrului iMac de la Apple. Pe acest segment de produse mai sunt si alţi competitori, cum ar fi Gateway One sau HP TouchSmart.<br /> <br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Dell XPS One este disponibil &icirc;n 4 variante: The Essential One, The Music One, The Performance One, The Entertainment One. Toate cele 4 modele sunt dotate cu procesor Intel Core2Duo, memorie 2Gb, hard disk de 250, 320 sau 500Gb, ecran de 20 inci widescreen, sistem de operare Windows Vista Home Premium, Tv tuner şi telecomandă, două difuzoare de c&acirc;te 5W dispuse lateral ecranului. Deocamdată sistemul poate fi comandat de pe pagina oficială a companiei. <br /> <br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; XPS One are o greutate de aproximativ 10 Kg. Integrarea componentele şi a ecranului &icirc;ntr-o singură carcasă are şi aspecte negative, cum ar fi imposibilitatea de a face upgrade.

0 Comments
<br /> <input type="image" alt="AMD Phenom" src="http://tbn0.google.com/images?q=tbn:nsODRek1s0tG-M:http://www.istartedsomething.com/wp-content/uploads/2007/06/phenom_l.jpg" align="right" />AMD a decalat lansarea unor modele din seria de procesoare Phenom din cauza unui bug &icirc;n TLB (<span id="intelliTXT" name="intelliTxt">Transition Lookaside Buffer). Interesant este faptul că şi rivalul Intel a avut aceeaşi problemă la &icirc;nceputul acestui an cu procesoarele bazate pe arhitectura Core, &icirc;nsă problema a fost rezolvată destul de simplu cu ajutorul funcţiei de micro-code update. <br /> Datorită acastei probleme, AMD a decis să lanseze pentru moment doar modelele Phenom 9500 şi 9600. &Icirc;ntre timp, modelul Phenom 9700 a fost retras de pe rafturi iar lansarea lui </span><span id="intelliTXT" name="intelliTxt">Phenom FX 3.0 GHz a fost am&acirc;nată</span><span id="intelliTXT" name="intelliTxt">. <br /> Erata TLB (</span><span id="intelliTXT" name="intelliTxt">Translation Lookaside Buffer) este legată de o problemă a cache-ului L3 şi provoacă blocarea sistemului &icirc;n momentul rulării unor aplicaţii consumatoare de resurse. <br /> </span>

0 Comments
<br /> <input type="image" height="157" alt="Vaulter™ Disk" width="100" src="http://www.sandisk.com/Assets/Products/130/Vaulter_Disk_130.jpg" align="right" longdesc="undefined" />Sandisk, cunoscutul producator de memorii NAND Flash, a anuntat lansarea pe piata a unor memorii flash pe interfata PCI-E. Aceste memorii sunt destinate atat calculatoarelor portabile cat si desktopurilor, au capacitati cuprinse intre 8-16GB si au ca scop imbunatatirea performantei sistemelor. Inspirati de functia Ready Boost din Windows Vista, inginerii de la Sandisk s-au gandit ca nu ar fi o idee rea daca intreg sistemul de operare ar fi gazduit pe un astfel de dispozitiv. Cu toate ca interfata PCI-E oferta o latime de banda impresionanta, memoriile flash nu exceleaza la capitolul rate de transfer ci mai de graba la timpii de acces.<br /> Ideea de a gazdui sistemul de operare pe un alt dispozitiv in afara traditionalului hard disk nu este noua, ci a fost prima data experimentata de cei de la Gigabyte prin introducerea dispozitivul i-Ram (care era mult mai rapid, folosind memorii DRAM), iar mai apoi de Samsung prin lansarea dispozitivelor Solid State Disk. Daca i-RAM a avut un succes oarecum limitat, SSD-urile s-au bucurat de o atentie sporita din partea producatorilor de notebook-uri datorita consumului mic de energie si rezistentei la socuri. Singura problema a SSD-urilor ramane costul ridicat per GB.

0 Comments
<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Acesta este numele folosit pentru a desemna urmasul lui Vista, versiune cunoscuta si sub numele de Windows Vienna. Noul sistem <input width="170" type="image" height="220" align="right" src="http://www.donnarosenartists.com/artists/dale-rutter/big-art/minority-report.jpg" longdesc="undefined" />de operare va fi disponibil in mai multe variante business si consumer, dar si pentru platforme pe 32 si 64 biti. Windows 7 este programat sa apara la 3 ani dupa lansarea Vista, posibil sfarsitul 2009 dar cel mai probabil in 2010.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Momentan compania Microsoft lucreaza la service pack 1 pentru Windows Vista, prevazut sa apara la inceputul anului urmator. <br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Deocamdata clientii Microsoft sunt destul de reticenti in upgrade-ul Vista, motivul principal fiind incompatibilitatea so-ului cu anumite dispozitive hardware mai vechi dar si lipsa driverelor. Un purtator de cuvant din companie a precizat ca sunt increzatori in succesul sistemului de operare dupa lansarea SP1 deoarece au aparut drivere si software compatibile, acesta fiind motivul principal al revenirii la vechiul sistem de operare in multe cazuri.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Amanarile datei de lansare pe care le-a suferit Vista nu au fost nici pe placut clientilor din gama business care au acorduri cu Microsoft de tipul Software assurance, prin care ei platesc o taxa anuala pentru a folosi produse software Microsoft, pentru care beneficiaza de suport.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; Multi analisti sunt de parere ca viitorul Vista se afla in mainile SP1, acesta putand fi motivul pentru care multi utilizatori business vor sari peste Vista si vor prefera sa foloseasca Windows XP pana la lansarea versiunii urmatoare de Windows.

0 Comments
Pages: 1 ... 120 121 [122] 123