|
|
LNT

Meşter Strică-Tot
Cookies: 51
|
|
|
« Reply #51 on: 05 September 2007, 22:14 » |
|
Am incercat PC Test Security 2007 si motivul pentru care da gres (intentionat sau nu, asta nu stiu) e acela ca nu detecteaza activitatea Antivirusului. Mi-a dat 100%, 75%, 0% dar rezultatele sunt total eronate deoarece antivirusul m-a avertizat de fiecare data ca a gasit cate ceva iar Test Security "n-a vazut". Deci mai au de lucrat la program.
PS: Folosesc Panda 2007.
|
These are the days of our lives.
|
|
|
Foxter

Moderator
Cookies: 69
|
|
|
« Reply #52 on: 06 September 2007, 10:44 » |
|
Avira Antivir free version + Comodo BOClean + Arovax Shied => 100 la Antivirus si Antispyware in PC Test Security 2007.
|
|
|
|
|
|
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.
|
|
|
Foxter

Moderator
|
|
|
« Reply #53 on: 14 September 2007, 21:05 » |
|
ATENTIE LINKUL CONTINE UN VIRUS CARE LA DATA POSTARII NU E CUNOSCUT DE MAJORITATEA ANTIVIRUSILOR.Ce am mai descoperit cand navigam: http://www.sendspace.com/file/q39f7a. E Zlob in o noua varianta. Pe moment la Jotti malware scan doar AVG si Sophos il detecteaza. In curand il vor stii si KAV si BitDefender (le-am trimis mail). ATENTIE LINKUL CONTINE UN VIRUS CARE LA DATA POSTARII NU E CUNOSCUT DE MAJORITATEA ANTIVIRUSILOR.
YOU HAVE BEEN WARNED !
|
|
|
|
« Last Edit: 14 September 2007, 21:15 by adilehanceanu »
|
|
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.
|
|
|
Foxter

Moderator
|
|
|
« Reply #54 on: 20 September 2007, 22:31 » |
|
A trecut un timp, a aparut o noua varianta de Zlob. Acelasi nume la fisier, o noua versiune a troianului. Desigur un alt site cu capcana. Un mic studiu de caz: Se asculta muzica pe Youtube. Uite ce comentariu frumos: vedete dezbracate gratis. Ia sa ne uitam. Vai dar nu pot sa vad filmele am nevoie de un codec (ActiveX desigur). Desigur ca pe site se intra cu Firefox. Se downloadeza "codecul". Se uploadeaza fisierul la http://virusscan.jotti.org/. Interesant, interesant Status: INFECTED/MALWARE AVG Antivirus: Found Downloader.Zlob ClamAV: Found Trojan.Dropper-2557 CPsecure: Found Troj.Downloader.W32.Zlob.byy Sophos Antivirus: Found Mal/ZlobInst-A Restul de antivirusi inca nu il stiu. Se rectifica situatia si se trimit mailuri cu sampleuri la KAV, Nod32, Avast, Avira, F-Secure. ATENTIE LINKURILE CONTIN UN VIRUS CARE LA DATA POSTARII NU E CUNOSCUT DE MAJORITATEA ANTIVIRUSILOR.
YOU HAVE BEEN WARNED !Pentru cei curiosi si suficient de prudenti gasiti troianul aici. Situl cu troian la pachet: http://celeb.zik.mu/O noua versiune aparuta gasiti aici. ATENTIE LINKURILE CONTIN UN VIRUS CARE LA DATA POSTARII NU E CUNOSCUT DE MAJORITATEA ANTIVIRUSILOR.
YOU HAVE BEEN WARNED !LE: KAV mi-a spus ca tocmai l-a inclus in baza de virusi. Bitdefender mi-a zis prin mail automat ca a primit sample-ul.
|
|
|
|
« Last Edit: 22 September 2007, 07:56 by Foxter »
|
|
|
|
|
LNT

Meşter Strică-Tot
|
|
|
« Reply #55 on: 21 September 2007, 12:38 » |
|
Am incercat Panda...merge greu sistemul la un moment dat. Nod32 sucks cu majuscule, mai vor si bani pe el?  (greu de configurat, nu e pentru utilizatorii obisnuiti decat acestia nu-si baga nasul pe acolo. M-am chinuit 2 zile sa-l fac sa nu-mi omoare keyloggerul si n-am reusit. ) Deocamdata sunt pe Norton360...evaluez.
|
|
|
|
IceCub

Technology addict
Cookies: 41
|
|
|
« Reply #56 on: 21 September 2007, 12:55 » |
|
O buna perioada de timp am folosit Active Virus Shield (engine de Kaspersky) - singurul lucru care am avut sa i-l reprosez a fost faptul ca nu avea o lista in care puteam sa adaug anumite fisiere pentru a fi excluse de la scanare. In momentul de fata folosesc Avast - Home Edition (Free) si pot spune ca sunt multumit de el.
Pe calculatorul de la scarbiciu nu am nici un fel de antivirus de 2 ani de zile (!!!), dar nici nu fac "prostii" pe el. Navighez doar prin "ape sigure" si nu deschid orice atasament de e-mail.
|
|
|
|
|
LNT

Meşter Strică-Tot
|
|
|
« Reply #57 on: 21 September 2007, 15:17 » |
|
De adaugat (am uitat mai devreme) ca Nod32 nu se intelege cu Azureus, cel din urma crapa cateodata. 
|
|
|
|
Foxter

Moderator
|
|
|
« Reply #58 on: 21 September 2007, 15:58 » |
|
Testeaza cu Norton 360 cele 2 variante de Zlob puse de mine in posturile anterioare. Din testele mele in privinta vitezei de raspuns la noi virusi Nortonul e pe departe cel mai in urma dintre cei antivirusii cunoscuti. Politica lor de submitere de sampleuri de virusi pt NAV 2007 e cel putin ciudata. Ca sa primeasca un sample de fisier suspicios trebuie ca acesta sa fie in carantina. Ca sa fie in carantina trebuie ca NAV 2007 sa il considere suspicios.
Treaba asta cam seamana cu situatia in care toata lumea ii spune unui betiv ca e turta si acesta nu crede ca a baut prea mult pana nu da cu capul de primul stalp de pe strada.
Vezi daca poti cu Norton 360 sa trimiti virusii la Symantec. Poate e cazul ca sa afle si ei de aceste amenintari.
|
|
|
|
« Last Edit: 29 September 2007, 00:00 by Foxter »
|
|
|
|
|
LNT

Meşter Strică-Tot
|
|
|
« Reply #59 on: 21 September 2007, 17:27 » |
|
Le-am verificat si se pare ca nu vede nimic.  Nici nu stiu cum sa-i contactez, am intrat pe site-ul lor dar nush la ce usa sa bat. Ce-mi plac mie treburile imbarligacioase... 
|
|
|
|
alecs1

Sir alecs voievod.
Cookies: 22
|
|
|
« Reply #60 on: 21 September 2007, 21:49 » |
|
Mi se pare că aici apar şi multe posturi care nu sunt despre ultimul virus apărut. Spre exemplu compatibilitatea cu unele programe. A scris lapcat că Azureus crapă dacă rulează Nod32. Eu credeam că accesul la fişiere şi tcp/ip şi ce alte chestii e o treabă fumată de mult, şi că tot ce poate să apară nou e noi viruşi cu metode oarecum noi de a exploata slăbiciunile OS/AV. Evoluează cumva antiviruşii într-o direcţie pe care eu n-o ghicesc? Ca să detaliez: ce fac antiviruşii -verifică tipare -verifică că un proces nu încearcă să scrie în executabile în mod suspect -protejează executabile care aparţin programelor instalate -se asigura că un proces nu face polling la hardware-ul utilizatorului. Ce îmi scapă? Eu credeam că astea sunt chestii de mult rezolvate.
|
|
|
|
Foxter

Moderator
|
|
|
« Reply #61 on: 22 September 2007, 08:06 » |
|
Eu am dat un exemplu de metoda de infectare. Linkurile la virusi au fost puse ca fiecare user de antivirus sa vada timpul de raspuns al antivirusului folosit. Ce ma intriga e faptul ca unii antivirusi ce au detectie heuristica nu pot sa detecteze variante ale aceluiasi virus. Iar metoda cea mai eficienta de atac a virusilor actuali e folosirea de rootkituri. Fara un sistem gen HIPS nu prea ai ce sa faci impotriva unui astfel de virus (presupunand ca nu e inca in baza de date a antivirusului utilizat sau tu nu esti foarte prudent).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alecs1

Sir alecs voievod.
|
|
|
« Reply #62 on: 22 September 2007, 10:40 » |
|
Tocmai asta spun. Linkurile date de tine se încadrează în normal, adică asta m-aş aştepta să se discute aici. Una dintre chestiile care mă mirau este problema lui lapcat cu Nod32, îi crapă Azureus. Mai erau câteva chestii ciudate pe aici dar nu le găsesc pe moment.
|
|
|
|
LNT

Meşter Strică-Tot
|
|
|
« Reply #63 on: 22 September 2007, 15:49 » |
|
Man topicul se numeste Protejarea calculatorului prin Antivirus, Firewall, Antispyware si altele iar in postul meu era vorba de Nod32 deci nu vad ce nu e clar. Unde voiai sa postez incompatibilitatea aia?  PS: avem moderatori si tind sa cred ca ei isi fac treaba, spre deosebire de alte meleaguri mai mult sau mai putin mioritice. Deci daca vor considera necesar vor muta postul meu in alta parte, altfel sa ne concentram asupra subiectului. 
|
|
|
|
Foxter

Moderator
|
|
|
« Reply #64 on: 22 September 2007, 16:18 » |
|
La cererea publicului forumist aveti un thread dedicat special pt incompatibilitati programe de securitate cu diverse softwareuri. Postare placuta !
LE pt postul de mai jos: Ca sa nu se mai faca offtopic si datorita faptului ca mi s-a parut util un astfel de thread am facut acel topic.
|
|
|
|
« Last Edit: 22 September 2007, 17:44 by Foxter »
|
|
|
|
|
alecs1

Sir alecs voievod.
|
|
|
« Reply #65 on: 22 September 2007, 17:38 » |
|
Hey, m-ai înţeles greşit 100%. Nu am spus că nu ai postat bine, m-am mirat foarte tare că după atâta vreme de la inventarea industriei antiviruşilor mai există asemenea probleme.
|
|
|
|
Foxter

Moderator
|
|
|
« Reply #66 on: 24 September 2007, 14:16 » |
|
Atata vreme cat majoritatea antivirusilor se bazeaza predominant pe detectie de semnaturi si mai putin pe analiza heuristica amanuntita, protectia proactiva/Host Intrusion Prevention System, virusii nu vor putea fi combatuti din ziua de aparitie. Problema e faptul ca un user nu e prea deschis la intrebari nonstop din partea programului de protectie.
|
|
|
|
« Last Edit: 29 September 2007, 00:03 by Foxter »
|
|
|
|
|
Foxter

Moderator
|
|
|
« Reply #67 on: 28 September 2007, 22:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Foxter

Moderator
|
|
|
« Reply #68 on: 15 October 2007, 22:55 » |
|
Ca urmare a unor teste (cu ocazia asta am aflat ca multe HIPS-uri au o pasiune pt a bloca/reseta winul in functionare sau dezinstalare) am ajuns la concluzia ca utilitarele de protectie rezidenta minime ar fi: 1-Antivirus + ThreatFire + Comodo Firewall 2-Antivirus + Arovax Shield + Comodo Firewall Se mai poate adauga ca protectie antispyware bazata pe semnaturi Spyware Terminator.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
laleika

Junior
Cookies: 10
|
|
|
« Reply #69 on: 21 October 2008, 14:25 » |
|
Am avut oarece neplaceri cu NOD32,adica e de tot rasu` si mi l-am scos! Am incercat sa instalez Kaspersky,insa dupa instalare,nu-mi intra wizardu` pt. setari.Dupa multe incercari nereusite si zeci de restart-uri,ma hotarasc sa iau traileru` direct din kaspersky lab! Zis si facut,numai ca, aceeasi problema...instalez,clik next pt. wizard si...gata!Adicatelea,nimic! Precizez ca am dezinstalat si sters tot ce a insemnat antivirus,inainte de o noua incercare! Ce se intampla si ce naiba fac?Nu vreau sa risc sa stau fara antivirus! Help! 
|
Silence! I kill you!!!  )))))
|
|
|
Foxter

Moderator
|
|
|
« Reply #70 on: 21 October 2008, 17:01 » |
|
Incearca sa folosesti uninstallerul de KAV de aici inainte de instalarea KAV. Asta ar trebui sa elimine orice urma de KAV de la instalarile anterioare care ar putea sa iti faca probleme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
laleika

Junior
Cookies: 10
|
|
|
« Reply #71 on: 23 October 2008, 12:54 » |
|
Merci mult!Am rezolvat!
|
Silence! I kill you!!!  )))))
|
|
|
Chipicao

Administrator
Cookies: 66
|
|
|
« Reply #72 on: 24 January 2009, 13:56 » |
|
Am dat din intamplare peste asta. Nu stiu de ce n-am mai auzit de el pana acum pentru ca mi se pare o idee geniala. Gamer Mode- No alerts + no notifications = no interruptions
- Optional settings to temporarily suspend updates, behavioral scanning and intrusion prevention
- Enabled automatically when your PC is in full screen mode
- Activate manually with a quick click on the Norton system tray icon
Lightning Fast- Rapid Pulse Updates every 5 to 15 minutes
- Installs in less than a minute
- Adds less than 1 second to boot time
Light as a Feather- Uses less than 6MB memory even without the Gamer Mode performance boost
- Runs only 2 processes at a time
- Performance graphs display CPU and memory usage and how little Norton is using
Cat de bine functioneaza nu stiu... P.S. filmuletul e comic/tragic 
|
|
|
|
|
|
μή μου τούς κύκλους τάραττε
|
|
|
Foxter

Moderator
|
|
|
« Reply #73 on: 24 January 2009, 14:55 » |
|
Normal ca a avut probleme cu antivirusul, folosea Norton Antivirus 200x (x=5,6,7,8). Astia de la Symantec ar trebui sa dea pe gratis celor ce au versiuni anterioare ale produselor lor aceasta versiune ca o masura de compensare pt cat de mult incetineau PC-urile versiunile lor anterioare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chipicao

Administrator
Cookies: 66
|
|
|
« Reply #74 on: 24 January 2009, 15:32 » |
|
De ce spui asta, le-ai folosit vreodata? Pe toate? Incepand cu NAV 2005 sau 6 (nu mai tin mitne exact) resursele consumate au fost reduse drastic. Spune-mi tu, cat mananca NAV? 50MB? 100MB? Ti se pare mult? Am mai spus-o si cu alte ocazii: vrei sa ai Ferrari, pregateste-te sa dai multi bani de benzina. Nu iti poti lua NAV asa cum nici nu iti poti cumpara un procesor puternic si 2GB RAM, e atat de simplu  Nu mai dati in cap produseelor pentru cate resurse consuma. Pur si simplu nu sunt destinate userilor cu 512MB RAM. Urmeaza sa spuneti ca Adobe Photoshop nu e bun ca are cerinte atat de mari...
|
|
|
|
|
|
μή μου τούς κύκλους τάραττε
|
|
|
|