SayIT
23 May 2012, 03:58 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:

Home   Forum   Help Login Register   *
  Ştiri
   Hardware
   Software
   Internet
   Jocuri
   Diverse

Teste şi prezentări
   Procesoare
   Plăci de bază
   Memorii
   Plăci video
   Diverse
   Software & Jocuri
Mesaje recente
[19 May 2012, 23:56]

[19 May 2012, 17:53]

[19 May 2012, 16:39]

[17 May 2012, 17:00]

by LNT
[17 May 2012, 10:18]

[16 May 2012, 18:52]

[08 May 2012, 09:14]

[08 May 2012, 09:12]
Members
Total Members: 360
Latest: Emeraldu
Stats
Total Posts: 17510
Total Topics: 1216
Online Today: 13
Online Ever: 233
(26 June 2007, 07:28)
Users Online
Users: 0
Guests: 9
Total: 9
Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Logo pentru forum!  (Read 7463 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
nicolin Offline
Entuziastu'

Cookies: 23
« on: 07 November 2006, 17:19 »

Avem echipaaa, avem valoareee...
Da, dar ne mai trebuie ceva!

Un LOGO!

Va propun via acest topic sa incercam sa facem un logo ptr. forum-ul nostru. Oricine poate participa!

Stiu ca procesul artistic ia ceva timp insa, poate in 2 saptamani, poate vom avea mai multe variante de unde sa alegem ceva semnificativ ptr. acest nou forum.

Doamnelor si domnilor, deci, pensulele in mana, creioanele, la subrat si... START!

NU m(ne)-am gandit inca la un 'caiet de sarcini' ptr. aceasta tema asa ca orice (evident in limita bunului si esteticului) simt este admis.

PS: rog un moderator sa faca acest topic sticky!
Ignore user   Logged
bro Offline
fara un

Cookies: 8
« Reply #1 on: 07 November 2006, 17:31 »

ar fi bestial daca ne-ai spune si dimensiunile logoului
Ignore user   Logged

Toshiba Satellite A200-1S5: Intel Centrino C2D T5250 1.5GHz, 2GB Ram, 120GB HDD, ATI Mobility Radeon HD2600, Vista Premium
nicolin Offline
Entuziastu'

« Reply #2 on: 07 November 2006, 17:35 »

Buna problema! Poate ca ar trebui ceva mai maricel care sa poata fi re-dimensiunat ulterior. Din nou, las la atitudinea creatorilor acest aspect!
Ignore user   Logged
bro Offline
fara un

« Reply #3 on: 07 November 2006, 17:38 »

atunci macar raportul lungime/inaltime. ca daca e prea scurt sau prea inalt si te pui sa il redimensionezi se aplatizeaza saracu logo  :crazy:
pe bune, ce variante de dimensiuni suporta theme-urile forumului?
Ignore user   Logged

Toshiba Satellite A200-1S5: Intel Centrino C2D T5250 1.5GHz, 2GB Ram, 120GB HDD, ATI Mobility Radeon HD2600, Vista Premium
nicolin Offline
Entuziastu'

« Reply #4 on: 07 November 2006, 17:41 »

Las si acest aspect la atitudinea artistilor! :D
Evident si ideea de prezentare/afisare (coltul stanga sus, bara in dreapta, etc.)....
Ignore user   Logged
ozzy Offline
ultimul adevarat

Cookies: 13
« Reply #5 on: 07 November 2006, 17:44 »

Asta e tot ce pot

LE: mai incerc un pic?? Ideea e buna, nu :D ?
« Last Edit: 07 November 2006, 17:56 by ozzy » Ignore user   Logged

Tristetea mea aude nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra. Nichita Stanescu
nicolin Offline
Entuziastu'

« Reply #6 on: 07 November 2006, 17:47 »

Hai mai ozzy... :(

Let's be a little bit serious. Pleaaaase?
Ignore user   Logged
bro Offline
fara un

« Reply #7 on: 07 November 2006, 17:47 »

pt interesati am facut niste masuratori rapide si lungimea headerului e de 950 pixeli. inaltimea e de 160 pixeli desi headeru e oricum cam inalt deci bannerul ar trebui sa fie inalt de maxim 160 pixeli.
din cate mi-am putut da seama, dimensiunile oarecum indicate ar fi la prima vedere 950x120.
Ignore user   Logged

ozzy Offline
ultimul adevarat

Cookies: 13
« Reply #8 on: 07 November 2006, 17:55 »

Ok, ok! Pai eu zic ca si eu l-as putea "executa"* :D daca cineva ar "descrie" o idee, cam cum sa arate. So, facem un pic de brainstorming sa vedem ce iese.. Vazusem un avatar cu "proud SayIT member" si poate se poate lua cuvantul "sayIT" de acolo, asa cum l-a facut el..

* eu asa zic, cel putin asa deduc din demo
Ignore user   Logged

Tristetea mea aude nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra. Nichita Stanescu
Flaviu Offline
Creative Director

Cookies: 3
« Reply #9 on: 07 November 2006, 18:02 »

Ok, buna idee. Abia ce am ajuns acasa acu vreo 10 minute si m-am pus pe treaba. Asta a iesit fara sa lucrez prea mult la el, e doar o prima versiune >

Ahh, sa nu uit, e in format vectorial, asta insemnand ca se poate redimensiona la orice marime, putem sa-l scoatem asa mare cat sa incapa pe un bloc :D.

Apropo, a mai iesit si un avatar, asta l-am facut in week-end, daca vrea cineva sa-l foloseasca in unele parti pentru popularizarea forumului e liber sa o faca >
Ignore user   Logged

aka eflaviu

bro Offline
fara un

« Reply #10 on: 07 November 2006, 18:37 »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, LOGO???!!!  :rotfl:  :slap: :slap: :slap: eu nu stiu de ce dar ma gandeam la banner  :crazy:
oh well.... si ma apucasem sa-l fac  :fum:

LE: si ma rog unde ar veni pozitionat logo-ul asta?
Ignore user   Logged

adilehanceanu Offline
metalist

Cookies: 32
« Reply #11 on: 07 November 2006, 18:54 »

În bara de adrese, înainte de http://  :D

The soul of computer technology
Flaviu Offline
Creative Director

« Reply #12 on: 07 November 2006, 18:55 »

bro, in general se pune in stanga sus ca acolo se uita prima oara utilizatorul. :) Il putem amplasa diferit, in functie de tema aleasa. Ideea care conteaza e logo-ul ca identitate si apoi unde il plasam ;).
Ignore user   Logged

aka eflaviu

bro Offline
fara un

« Reply #13 on: 07 November 2006, 19:02 »

acolo unde apare logo-ul fiecarui user. in locul lui. ar fi o idee.
Ignore user   Logged

axismundi Offline
da, el.

Cookies: 0
« Reply #14 on: 08 November 2006, 11:53 »

E doar o idee, dar are avantajul că poate fi adaptată şi modificată după cum crede fiecare. Prima imagine cuprinde şi un slogan - e bună de banner, iar a doua este fără slogan, pentru a se vedea clar cam care e ideea mea de logo. Cine are idei de modificare, să spună, iar cine are chef să se joace cu fişierul sursă (corel 12) - la fel.

Pun pozele pe flickr, dar fără thumbnail. Acel albastru e de fapt mult mai albastru, flickr nu ştie de culori cmyk pe 32 de biţi  :slap:
Cam asta ar fi logoul, in culori mai apropiate de adevar (se pare că flickr ştie doar rgb pe 24 de biţi):

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=292157462&size=o
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=292157461&size=o

Ţi-am editat şi rearanjat posturile.
Chipi.
« Last Edit: 08 November 2006, 12:50 by Chipicao » Ignore user   Logged
Praetor Offline
Green,bad and (not so) ugly ogre

Cookies: 12
« Reply #15 on: 08 November 2006, 12:35 »

La ce trebuie fisier in CMYK pt un logo care va fi pus pe web?!
Ignore user   Logged
Flaviu Offline
Creative Director

« Reply #16 on: 08 November 2006, 17:42 »

Praetor, daca te referi la logo facut de mine, explicatia e simpla: asa m-am obisnuit sa lucrez in illustrator si nu vad de ce nu as lucra asa. In plus, cred ca ar fi mai bine sa nu ne limitam doar la prezent, hai sa gandim in viitor! Cine stie, poate mai tarziu o sa trebuiasca sa facem pliante, sau sa apara logo-ul intr-un document printat.
Ignore user   Logged

aka eflaviu

Praetor Offline

« Reply #17 on: 08 November 2006, 17:49 »

No offence dar oricine se pricepe un pic la grafica o sa ia 'asa m-am obisnuit' ca o dovada de amatorism.
In primul rand CMYK se foloseste pt print. Cum e vorba de un logo care va fi pus pe site, printul nu-si are rostul. Ca tu lucrezi in CMYK e una, monitorul tot RGB foloseste. Orice monitor.
Asa ca lucrul in CMYK atunci cand NU e necesar nu vad ce valoare are. Asta tinand cont de faptul ca CMYK e un spatiu cu un numar mai redus de culori decat RGB si ca oricum softul converteste CMYK in RGB ca sa afiseze p ecran.
Pe scurt te complici fara rost. Iar 'asa m-am obisnuit' nu e o motivatie.

Daca vrei sa faci ceva pentru print (ma intreb de ce, ca daor nu scoatem pliante color, brosuri etc) e alta poveste, insa pe moment e doar munca in plus.

Btw sint hotarate culorile site=ului?
Ignore user   Logged
axismundi Offline
da, el.

« Reply #18 on: 08 November 2006, 21:17 »

Acum e în RGB, my mistake că l-am făcut cmyk din prima.

În orice caz, dacă au fost stabilite culorile forumului, atunci spuneţi-mi şi mie, pentru ca să fac logo-ul în acele culori ,)
Ignore user   Logged
Flaviu Offline
Creative Director

« Reply #19 on: 08 November 2006, 22:11 »

No offence dar oricine se pricepe un pic la grafica o sa ia 'asa m-am obisnuit' ca o dovada de amatorism.
In primul rand CMYK se foloseste pt print. Cum e vorba de un logo care va fi pus pe site, printul nu-si are rostul. Ca tu lucrezi in CMYK e una, monitorul tot RGB foloseste. Orice monitor.
Asa ca lucrul in CMYK atunci cand NU e necesar nu vad ce valoare are. Asta tinand cont de faptul ca CMYK e un spatiu cu un numar mai redus de culori decat RGB si ca oricum softul converteste CMYK in RGB ca sa afiseze p ecran.
Pe scurt te complici fara rost. Iar 'asa m-am obisnuit' nu e o motivatie.

Daca vrei sa faci ceva pentru print (ma intreb de ce, ca daor nu scoatem pliante color, brosuri etc) e alta poveste, insa pe moment e doar munca in plus.

Btw sint hotarate culorile site=ului?

Give me a break... asta e prea de tot. Atata timp cat pot scoate oricand o varianta RGB (cum e si convertit de soft) nu vad care ar fi your problem... Adica, lucrez cum vreau, nu? Probabil ca eu gandesc si in viitor, nu doar asa pentru moment... Sa luam un caz simplu, daca lucrez pentru un client, acesta nu imi va impune ce soft sa folosesc pentru a realiza logo-ul, pe el interesandu-l numai formatul in care va fi si sa existe versiune pentru web si pentru print  ;).

Oricum IMHO atata timp cat logo-ul e unul vectorial consider ca nu prea are rost sa ne mancam timpul cu astfel de discutii inutile...

P.S. Si eu astept sa se aleaga culorile forumului :)
Ignore user   Logged

aka eflaviu

Ramzi Offline
cel mai sincer dintre forumisti

« Reply #20 on: 15 November 2006, 17:34 »

Copii mici care se joaca cu cariocile si pe urma se cearta ca de ce n-au folosit creioanele colorate. Actualul logo e scos parca din revista Ariel, sau cum se chema revista aia de se duceau banii stransi din vanzari intr-un fond pentru copii handicapati (no offence). E necesar mai mult profesionalism, mai ales daca se vrea atragerea de useri noi.
Ignore user   Logged

Praetor Offline

« Reply #21 on: 15 November 2006, 17:52 »

Tu mai intai schimba-ti avatarul. Actualul logo nu exista btw.
Ignore user   Logged
Chipicao Offline
Administrator

Cookies: 67
« Reply #22 on: 15 November 2006, 19:25 »

Încercaţi să nu jigniţi pe nimeni, nu vă certaţi şi nu deviaţi de la subiect.
Toate criticile aduse trebuie să fie constructive.
Va fi probabil singurul avertisment.

Ramzi, stai liniştit, nu vom alege orice logo, căutăm ceva cât mai bun.

μή μου τούς κύκλους τάραττε
YESMAN Offline
Membru

Cookies: 6
« Reply #23 on: 17 November 2006, 10:40 »

Conţinut pentru logo : "SayIT and is done."
Ce părere aveţi ?
Ignore user   Logged

Intel Q9300, GA-EP45-DS3,4 GB RAM,NVIDIA 9600 GT,HDD Seagate 500GB, DVD-RW LG, TV Tunner Leadtek DV2000.
Chipicao Offline
Administrator

Cookies: 67
« Reply #24 on: 17 November 2006, 16:43 »

Ce ziceţi? E doar o idee, un "draft" care poate fi prelucrat. Orice sugestie e binevenită.

μή μου τούς κύκλους τάραττε
Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Up
  Print  

Jump to: